En rejäl bildkavalkad...

För att överhuvudtaget ha en suck att slutföra 2013 års sydda alster och visa dem här i bloggen kommer här ett inlägg som mest består utav bilder. Plaggen/Alstren syddes mellan den 24:e oktober och den 11:e november så bli inte alltför förskräckta utav mängden ;-).  Första bilden nedan kan väl ganska tydligt symbolisera "massproduktionen". Tror jag lyckades få det till 37 stycken rundlar. Som är perfekta som sminkborttagare (mjukt mot ögonens/ansiktets känsliga hud) torka ur ögonen i allmänhet, kanske som tillfälliga amningsinlägg om det behövs. Ja bara fantasin kan sätta stopp för användningsområdena. Och en härlig samling tygsnuttar har kommit till användning, mindre bitar än 10x10 cm.
 
Måååånga blire!
 
De två efterföljande bilderna visar ett par beställningar från två olika vänner. Den ena med blått som accent och den andra med rött. Lika snyggt bägge alternativen
 
Tyg: Under Construction från Lillestoff. Kompletterat med blå/vitrandiga ränder  till den ena och röd/vitt stjärntyg från Ernst Textil till den andra tröjan, samt som avslutning orange mudd. Översta tröjan i stl 110 och understa i stl 98.
 
För att få helt slut på tyget fick det bli två par kalsonger också. Eftersom den ena beställaren blivit en riktigt nära vän och hennes son skulle fylla år så fick det bli en födelsedagspresent också. Den lär visst ha varit uppskattad.
 
Samma tyg som ovan. Resår från Ruffle fabric. Världens bästa resår till kalsonger/underkläder vågar jag påstå.Storlek 98 på bägge.
 
På temat ta hand om spillbitar blev dessa två kalsonger till. Bägge i stl 98. Djurkalsongerna kanske lite smått hysteriska, men förmodligen ganska kul för en liten kotte. Dessutom har de ju flera gemensamma nämnare: rött & elefanter framför allt.
 
Tyger: ränder & stadsmotiv Ernst Textil, elefanterna mitt fram från Michas Stoffecke & de två övriga tygerna från Znok design. Resår som alltid Ruffle fabric.
 
Nästa alster i ordningen är egentligen värt ett eget inlägg. Jag har blivit förtjust i att göra farfarsknäppning. Det ser ofta lite mera arbetat ut. Till min hjälp brukar jag ha två olika beskrivningar. Men jag har insett att jag egentligen inte riktigt följer någon utav dem, för jag vill göra avslutet lite annorlunda i ovankant. Nå, det ska få ett eget inlägg vid tillfälle så jag länkar inte en massa nu. Jag gillar färgkombon på denna massor, men är inte fullt lika förtjust i den skeva mönsterpassningen framtill vid själva knäppningslisten. Det är kruxigt med ränder helt
enkelt. 
  
Tyg: ränder från Ernst Textil, mudd från Stoff & Stil. Storlek 92.
 
Här näst kommer lite plagg som numera är undanstoppade i yngsta sonens "växalåda". Jag hade en back med massor med tyger i mindre bitar, anpassade just för att sy kläder till lillherrn utav. Många tyger som "storbarnen" numera har växt ifrån så det kändes perfekt att ha en back med tyg enbart till minstingen. Men så slog det mig, varför skall tygerna ligga där orörda när jag är sysugen nu? Bättre då att sy i dem och förädla. Kan säga att vad gäller överdelar har jag nog fyllt upp storlek 98 också nu. Så nu får jag allt hålla mig i skinnet. Som tur är har det inte dykt upp några tyger med känslan "must have" på sista tiden. Nedan ser ni vad man får ut i stl 98 på en tygbit som är ca 50-60 cm (och ca 150 cm bredd).
 
Vet inte exakt vad tyget har för namn, men racerbilarna kommer i alla fall från Znok/Lillestoff. Mudd från Stoff & Stil, resår Ruffle Fabric.
 
Tyg: Tweety Home från Znok/Lillestoff, mudd från Stoff & Stil och resår Ruffle fabric.
 
Av lite mera tyg kan man få ut i alla fall fem stycken plagg (fast det ska nog vara ett sjätte också). Jag tror jag inhandlade ca 60 cm vardera utav de två insektstygerna nedan. Alltså totalt 1,2 m tyg. Och av det blev det en hjälmmössa, två scarfs (en till baby och en till lite större barn), en heldräkt/pyjamas i stl 62, en tröja i 98 och en utvecklad variant av meps (mösskeps). Fullt nöjd med det. Och ja, som synes på bilderna nedan verkar ju sonen ganska tillfreds med läget han också ;-).
 
 
Tyg: Bugs köpta genom Jofotex, enfärgad gul trikå okänt, limegrön muddväv Stoff & Stil.
 
Av ytterligare några mindre bitar kvarvarande tyg (samt faktiskt också inhandlat på Facebook) kom de två tröjorna nedan till. Även dessa i stl 98 och således undanstoppade förnärvarande. Rätt fräcka blev de i alla fall.
 
Tyg: Ärmar Ernst textil, fram-och bakstycke samt mudd Stoff & Stil.
 
Tyg: ärmar & fordon inköpta genom Facebook, men Ernst Textil är grossisten som säljer dem. Mudd Stoff & Stil. 
 
Nästföljande riktigt coola huvtröja syddes åt äldsta sonen, tygerna lyckades jag efter mycket om och men få fatt i via DaWanda. Det är flossad college med lite inslag av lycra. Mjukt och följsamt och lite tunnare än vanlig college kan vara. Grundmönstret är från Ottobre, men jag gillade inte fickorna så där ritade jag om och gjorde en egen, i mitt tycke så klart, snyggare lösning. Sonen var till att börja med delaktig i projektet, men gav upp ganska snart, då det blev lite för komplicerat för hans smak. Men jag och han blev i alla fall nöjda med resultatet.
 
Tyger inhandlade från siten DaWanda, och det är Hilco tyger så finfin kvalitet. Jag har lite, lite kvar som jag tror kan räcka till något till lillherrn också. Storleken på denna är 152.
 
Och så hoppar vi in på en liten beställning igen. Jag åkte med grannen till Jofotex i november för att hon ville shoppa tyg till en klänning jag skulle sy. Och så föll hon handlöst för det limegröna flodhästtyget (förstår henne helt). Och så tittade hon runt "skulle man inte kunna matcha med det här?" och i handen höll hon prickarna. Självklart skulle det ge en ursnygg kombo. Så de slank också med i hennes tygpåse. När jag sedan påtalade att det blev en hel del över utav tyget så beställde hennes sambo ett par kalsonger. Utan snabel denna gången för det går ju inte för sig på ett par flodhästfillingar.
 
Bägge tygerna från Jofotex/Ernst Textil, svart muddväv från Stoff & Stil och resår från Ruffle fabric.
 
Och mitt i alltihopa upptäcker ju mamman att hon har en son som dragit iväg något fasligt på längden...igen! Den där näst yngsta ungen växer så det knakar och jag misstänker att han kommer bli en lång än. För man ser att han är lång jämfört med sina kompisar. Och han är längre än sina bröder vid samma ålder. Därtill har han rejäla fötter ;-) Ja ja, först att fyllas på lite med i garderoben blev byxor. Mjuka byxor inför den då stundande vintern (som vi fortfarande letar efter). Ett par i mjuk gosig college och ett par i bambuvelour fick det bli.
 
 
Tyg: College & mudd från Stoff & Stil, bambuvelouren från Strömming design. En härligt mjuk velour med fin lyster (den marinblå har dragningar av mörkt lila). Storlek den här gången:128 (vi hoppar över 122).
 
Den här omgångens bildkavalkad får faktiskt avslutas med ett par byxor i återbrukat tyg. Och jag har lyckats ta tillvara på alla detaljer från ursprungsbyxan. För ni har nämligen sett mig blogga dem i större format tidigare. Då till mig själv, men passformen blev inte så vidare bra, så jag trivdes aldrig. Nu får de pryda näst yngsta i stället och han verkar trivas i dem som tur är.
 
Ett coolt och annorlunda denimtyg med både blekta partier och tryck. Och jag fastnar väldigt ofta för röda stickningar och detaljer till mörk denim! Det är SÅ snyggt. Även dessa syddes om till storlek 128 och jag hoppas nästan att de kan sparas, eller sys om ännu en gång till mindre format ;-)
 
Kategori: Gott & Blandat Taggar: body, byxa, heldress, huvtröja, jeans, kalsonger, muddbyxor, munktröja, mössa, t-shirt, tröja, underkläder;
Hanna m:

Åh vad mycket fint!!! Smart med rundlarna i början, har du sytt dem bara i dubbel trikå eller med nåt emellan? =)

Svar: Hesan Hanna!Tack! Rundlarna är inte min egen idé, men en smart och enkel sådan. De är bara i dubbel trikå, men det är ju en smaksak lite beroende på användningsområde. För att torka ur ögon räcker det med dubbel trikå.
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: